« terug naar vorige pagina

Toestemming Landelijk Schakel Punt

Alle praktijken in onze HOED zijn aangesloten op het LSP (Landelijk Schakel Punt) beter bekend als het landelijk elektronisch patientendossier. Hiermee kunnen zorgverleners die een zorgrelatie met u hebben (huisartsenpost, ziekenhuis en apotheek) en uw toestemming krijgen, een samenvatting van het dossier dat bij ons bijgehouden wordt opvragen. Dat kan ook en juist als onze praktijk gesloten is. Dit wordt bijgehouden en is ook door u zelf in te zien. U kunt uw mening bij ons in de praktijk aangeven.

Online kan het voor de patiënten van Remmerswaal en Van der Bijl via deze slimme link (ook met een eventuele nee), maar het kan dus ook bij de assistente of de dokter. Het is dan wel van belang dat u de folder gelezen heeft. Voor meer informatie zie onderstaande links;

Toestemming geven, Het LSP op de huisartsenpost en het LSP in de apotheek

Inmiddels is er ook deze website die de basis van informatievoorziening ten behoeve van het LSP vormt: https://www.volgjezorg.nl.

De automatische instelling in onze praktijk is dat we uw gegevens niet delen. Vandaar de term opt in. Zodra u ons toestemming geeft kunnen wij de deur op een kier zetten voor een eventuele waarnemend arts die uw toestemming heeft daarvoor. Daarvoor is ook een uzi-pas nodig zodat degene die de gegevens opvraagt te traceren is, ook door u dus.