« terug naar vorige pagina

Toestemming Landelijk Schakel Punt

Sinds september 2015 is de praktijk van Remmerswaal en Van der Bijl aangesloten op het LSP (Landelijk Schakel Punt) beter bekend als het landelijk elektronisch patientendossier. Hiermee kunnen zorgverleners die een zorgrelatie met u hebben (huisartsenpost, ziekenhuis en apotheek) en uw toestemming krijgen, een samenvatting van het dossier dat bij ons bijgehouden wordt opvragen, ook als onze praktijk gesloten is. Dit wordt bijgehouden en is ook door u zelf in te zien. U kunt uw mening bij ons aangeven, liefst online via deze slimme link (ook met een eventuele nee), maar het kan ook bij de assistente of de dokter. Het is dan wel van belang dat u de folder gelezen heeft. Voor meer informatie zie onderstaande links;

Toestemming geven, Het LSP op de huisartsenpost en het LSP in de apotheek

De automatische instelling in onze praktijk is dat we uw gegevens niet delen. Vandaar de term opt in. Zodra u ons toestemming geeft kunnen wij de deur op een kier zetten voor een eventuele waarnemend arts die uw toestemming heeft daarvoor. Daarvoor is ook een uzi-pas nodig zodat degene die de gegevens opvraagt te traceren is, ook door u dus.

24 april 2020

Ivm de corona-crisis is er een tijdelijk opt-out bij mensen die nog geen keuze hebben gemaakt. Dus als u geen keuze heeft gemaakt is het nu een ja.