« terug naar vorige pagina

Huisartsenpost

De spoedwaarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost IJsselland. Die is gelegen naast de eerste hulp/SEH van het IJssellandziekenhuis. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio’s Capelle – Krimpen – Nieuwerkerk en Rotterdam samen.

Telefoonnummer : liever eerst op de website van de huisartsenpost kijken i.v.m. de steeds langer wordende wachttijd aan de telefoon. Daar staat ook een digitale triage en uiteindelijk het telefoonnummer. Er is tegenwoordig ook mogelijk om digitaal contact te hebben met foto’s bij niet spoedeisende wonden of huidbeelden.

Huisartsenpost: wanneer kan ik bellen? 
Wanneer u buiten kantoortijden (na 17.00 uur, ’s nachts, in het weekend of tijdens feestdagen) een huisarts nodig heeft voor spoedklachten, kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost. U kunt als patiënt niet zomaar langs bij de huisartsenpost, u moet altijd eerst bellen voor een afspraak. Kijk voordat u belt op www.thuisarts.nl, hier staan vele zelfzorgadviezen op en geeft weer wanneer u contact op moet nemen met de huisartsenpost.

Wat zijn spoedklachten? 
Spoedklachten zijn klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Denk bijvoorbeeld aan een plotseling ziek wordend kind of opkomende klachten die ineens sterk verslechteren. De huisartsenpost is niét bedoeld voor herhaalrecepten. 

Buiten kantoortijden is dit nummer ook bereikbaar via het doorkiesmenu *1 (ook bij spoed) van ons eigen telefoonnummer.

Bezoekadres: Prins Constantijnweg 2, 2906 ZC Capelle a/d IJssel.

Bewoners van Oud Verlaat of andere delen van gemeente Zuidplas behoren bij de HAP van Gouda.