« terug naar vorige pagina

Afspraak maken en tijdig verhindering doorgeven

Voor een consult bij de huisarts dient u vooraf een afspraak te maken. Dit kan via deze website maar u kunt ook dagelijks tussen 8 – 17 uur bellen. Wanneer u dezelfde dag terecht wilt bij de huisarts is het raadzaam om tussen 8 – 8.30 uur te bellen. Bij het online maken van een afspraak is het niet mogelijk om dezelfde dag of de volgende dag in te kunnen plannen en kan het aanbod door drukte ook de dagen daarna beperkt zijn.

Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar de reden van uw komst. Zij kan dan een inschatting maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. Zij is ook in staat om u zelfstandig met adviezen verder te helpen.

Gemiddeld duurt een consult 10 min. Als u meer vragen heeft of een dubbel consult nodig heeft dan kunt u dit aanvragen bij de assistente. Zo helpt u uw medepatiënten door de uitlooptijd te beperken en geeft u de huisarts de tijd om antwoord te geven op uw hulpvragen.

Wanneer uw huisarts op vakantie is, dan is de collega verantwoordelijk voor waarneming in dringende gevallen. De assistente zal dan natuurlijk vragen of de klacht kan wachten tot na de vakantie van uw eigen huisarts.

Verhindering tijdig doorgeven

Vanwege regelmatige lege spreekuurplekjes door verhindering in combinatie met een hoge spreekuurdruk willen we een boete gaan heffen indien u niet tijdig uw afspraak afzegt. Dit zijn kostbare spreekuurplekken. U dient een afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen naar redelijkheid en billijkheid. Op de zondag ziek worden betekent zo vroeg mogelijk de afspraak op maandag afzeggen. Wij beginnen daar mee vanaf april 2017 en vooralsnog alleen bij de spreekuren van onze POH GGZ (er staan daar langere spreekuurtijden ingepland en er is een wachttijd ontstaan).